1936 Bugatti Type 57SC Atlantic (Φωτογραφίες, video & αφιέρωμα)


Bugatti Type 57SC Atlantic του 1935. Αυτό το παλιό αυτοκίνητο είναι ένα από τα πιο περίεργα και ακριβά αυτοκίνητα. Με χαμηλό αμάξωμα, ισχυρό κινητήρα, ελαφριά κατασκευή, τελική ταχύτητα 123 mph (200 km/h), πολλοί πιστεύουν ότι αυτή είναι η απόλυτη Bugatti και το πρώτο supercar που κατασκευάστηκε ποτέ.

Απολαύστε τις φωτογραφίες, το βίντεο και το αφιέρωμα που ακολουθεί!!
Με την αγάπη που ξέρετε! Ian



 
Tο Atlantic είναι ένα από τα εμβλήματα στη μακρά παράδοση της Bugatti. Όσον αφορά την κομψότητα, την ποιότητα και τις επιδόσεις, το κουπέ ήταν μοναδικό στην εποχή του και είναι μοναδικό μέχρι σήμερα. Ένα πολυτελές σούπερ σπορ αυτοκίνητο. Για εμάς, είναι ταυτόχρονα έμπνευση και δέσμευση», λέει ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος της Bugatti. «Τα τρέχοντα υπερ-σπορ αυτοκίνητα Chiron1, Chiron Sport και Divo2 συνεχίζουν αυτή την παράδοση στη σύγχρονη εποχή – σύμφωνα με το πνεύμα της Bugatti».


Ο Jean Bugatti χρησιμοποίησε φύλλο Elektron από την αεροπορία για το αμάξωμα. Το Elektron είναι ένα κράμα 90% μαγνησίου και 10% αλουμινίου. Αν και είναι ελαφρύ και ανθεκτικό, είναι δύσκολο να δουλέψει και δεν μπορεί να συγκολληθεί, γι' αυτό η Bugatti έδεσε τα μέρη του αμαξώματος μεταξύ τους, δημιουργώντας τη διάσημη ραχιαία ραφή. Για την «παραγωγή» Atlantic, η Bugatti χρησιμοποίησε αλουμίνιο αλλά διατήρησε τα πριτσίνια στη ραχιαία ραφή. Το μοντέλο πήρε το όνομά του προς τιμήν του φίλου της Bugatti, Jean Mermoz. Ο πρωτοπόρος αεροπόρος ήταν ο πρώτος που διέσχισε αεροπορικώς τον Νότιο Ατλαντικό. 


Μόνο τρία αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν για πελάτες

Η Bugatti πούλησε μόνο τρία από τα χειροποίητα αυτοκίνητα του Atlantic σε πελάτες. Το 1936, η Bugatti κατασκεύασε το πρώτο μοντέλο για τον Βρετανό τραπεζίτη Victor Rothschild, αυτό το όχημα, με αριθμό πλαισίου 57 374, είναι πλέον γνωστό ως «Rothschild Atlantic». 
Το "Holzschuh Atlantic", το τρίτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε, με αριθμό πλαισίου 57 473, παραδόθηκε στον Jacques Holzschuh της Γαλλίας τον Οκτώβριο του 1936. 
Ο σχεδιαστής μόδας Ralph Lauren είναι ο ιδιοκτήτης του τελευταίου παραγόμενου Atlantic, με αριθμό πλαισίου 57 591, το "Pope Atlantic" ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 1938 - ο πρώτος του ιδιοκτήτης ήταν ο Βρετανός R.B. Pope.
Ο Jean Bugatti έφτιαξε το δεύτερο Atlantic για τον εαυτό του. Μόνο αυτός ή μερικοί επιλεγμένοι φίλοι, κυρίως οδηγοί αγώνων Bugatti, είχαν την τιμή να καθίσουν πίσω από το μεγάλο τιμόνι του κουπέ με αριθμό πλαισίου 57 453. Η Bugatti χρησιμοποίησε το "La Voiture Noire" (το μαύρο αυτοκίνητο) με μπροστινό προφυλακτήρα και κάτω πόρτες ως μοντέλο για φωτογραφίες σε μπροσούρες και ένα αυτοκίνητο επίδειξης για διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου όπως αυτές στο Lyo.












Πηγές:
 www.amazingclassiccars.com 
 www.bugatti.com

Σχόλια