Αλλεργίες της άνοιξης: Πώς θα επιβιώσουμε


Αν πάσχετε από εποχικές αλλεργίες, η άφιξη της άνοιξης δεν είναι για σας η ζέστη και τα λουλούδια αλλά τα ερεθισμένα μάτια.
Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι μείωσης της ενόχλησης και του ελέγχου των συμπτωμάτων άσθματος, σύμφωνα με το American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI).

  • Καθαρίστε για την άνοιξη. Σκόνη μπορεί να συσσωρευτεί το χειμώνα. Επίσης μούχλα μπορεί επίσης να συσσωρευτεί στο μπάνιο. Ο καθαρισμός του σπιτιού και  η ηλεκτρική σκούπα μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των αλλεργιογόνων και στο να μείνουν οι αεραγωγοί της μύτης  καθαροί.
  • Σκεφτείτε το άσθμα. Πολλοί άνθρωποι με εποχιακές αλλεργίες έχουν άσθμα. Αν έχετε βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή μιλήστε με τον αλλεργιολόγο. Αυτοί οι ειδικοί μπορούν να διαγνώσουν το άσθμα και να βοηθήσουν στον έλεγχο των συμπτωμάτων.
  • Κρατήστε τα παράθυρα κλειστά. Τα ανοιχτά παράθυρα επιτρέπουν στη γύρη να μπαίνει στο σπίτι και να κάθεται στα υφάσματα και στα έπιπλα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αύξηση στα συμπτώματα αλλεργίας. Κρατήστε τα παράθυρα κλειστά και χρησιμοποιήστε κλιματισμό με νέο φίλτρο.
  • Συμβουλευτείτε ειδικό. Μη βασίζεστε μόνο στο ιντερνέτ για συμβουλές. Ο αλλεργιολόγος έχει εκπαιδευτεί για τον εντοπισμό της αιτίας των συμπτωμάτων και τον καθορισμό της καλύτερης αγωγής.
Με την αγάπη που ξέρετε! Ian 
Πηγή:iatronet.gr

Σχόλια