Ποιά ήταν η Ευλαμπία που ερωτεύτηκε ο Γιάννης Γιοκαρίνης στο Ι.Κ.Α. ;

Η κασέτα του άλμπουμ "Φόρα παρτίδα" 1984

Εκεί στην μακρινή πλέον δεκαετία των 80s και κάπου στο 1984, μια sexy κοπελίτσα η Ευλαμπία, γοήτευσε τον Γιαννη Γιοκαρίνη, του οποίου οι σκέψεις / στίχοι την έκαναν διάσημη πανελλαδικά!! 

Σύμφωνα με τους στίχους του τραγουδιού, ο Γιάννης Γιοκαρίνης συνάντησε την 16χρονη τότε Ευλαμπία στην ουρά για τον οδοντογιατρό στο ΙΚΑ. Η Ευλαμπία δηλαδή γεννήθηκε το 1968, παραμένει όμως 16 ετών όπως και τότε, αφού ήταν ένα δημιούργημα της φαντασίας του Γιάννη Γιοκαρίνη. 

Όχι, ένα πρόσωπο της φαντασίας μου είναι, όπως και όλη η ιστορία (έχει δηλώσει ο Γιοκαρίνης)

Με ενοχλούσε κάθε φορά που έβλεπα καθημερινά τον κόσμο στην ουρά του ΙΚΑ να ταλαιπωρείται για την υγεία του. Κάποια στιγμή στο στούντιο, μόνος μου και ενώ περίμενα τους υπόλοιπους μουσικούς να παίξουμε, πήρα ένα στυλό και έγραψα τους στίχους στο πακέτο απο τα τσιγάρα μου και με μια κιθάρα, ξεκίνησα να το παίζω. Ωστόσο ήρθαν οι μουσικοί, τους έπαιξα τα κομμάτι, γελάσανε και με πήραν μέσα στο στούντιο να το βγάλουμε όλοι μαζί. Ακόμα υπάρχει εκείνη η ηχογράφηση, την έχει ο Τάκης Αργυρίου στο studio 111. 

Το κομμάτι αυτό εγώ δεν ήθελα να μπει στο δίσκο, ο Σαββόπουλος επέμενε, είχε δίκιο τελικά όμως, ήταν καλός κράχτης, εξαιτίας της Ευλαμπίας ακούστηκαν και το παιχνίδι της έμπνευσης και ο νοσταλγός του rock n roll  και όλα τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου ...

Εμείς πάντως την αγαπάμε την Ευλαμπία και είμαστε σίγουροι οτι ήταν είναι και θα είναι πολύ όμορφη!

Με την αγάπη που ξέρετε! Ian 

Σχόλια