Canning Highway, Ο δρόμος προς το μπαρ...., έγινε το Highway To Hell απο τους AC/DC


Ο τίτλος αποδίδεται συχνά ως μια φράση που χρησιμοποιούσε ο κιθαρίστας των AC/DC Angus Young για να περιγράψει τις περιοδείες στην Αμερική. Ωστόσο, υπάρχει μια πολύ πιο κυριολεκτική εξήγηση. "Highway to Hell" ήταν το παρατσούκλι για την εθνική οδό Canning στην Αυστραλία. Ξεκινά από το σημείο όπου ζούσε ο τραγουδιστής Bon Scott στο Fremantle και καταλήγει σε μια παμπ/μπαρ που ονομαζόταν The Raffles, η οποία ήταν ένα σκληροπυρηνικό ροκάδικο τη δεκαετία του '70. Καθώς μέσω της Canning Highway πλησίαζες στο μπαρ, βρισκόσουν ξαφνικά σε μια τεράστια κατηφόρα με διασταύρωση, χωρίς σημάνσεις, χωρίς ειδοποιήσεις  και χωρίς stop.

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτή την κατηφόρα. Οπότε όταν ο Μπον έλεγε "Είμαι στον αυτοκινητόδρομο για την κόλαση" σήμαινε ότι βρισκόταν κάτω από την Canning Highway στο μπαρ The Raffles για να πιει με τους φίλους του: «Δεν θα προτιμούσα να κάνω κάτι άλλο….. Πηγαίνοντας κάτω, ώρα για πάρτι, θα είναι και οι φίλοι μου εκεί. "

Ο τραγουδιστής Brian Johnson εξήγησε στο The Metro στις 15 Οκτωβρίου 2009: "Γράφτηκε για το ταξίδι με λεωφορείο από τη Μελβούρνη ή το Σίδνεϊ στο Περθ μέσω της πεδιάδας Nullarbor, που σου δίνει την αίσθηση ότι δεν θα τελειώσει ποτέ. Όταν ο ήλιος δύει και εσύ «Περνώντας πάνω του, είναι σαν μια μπάλα φωτιάς. Δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις, οπότε ο Bon σκέφτηκε τους στίχους."

Με την αγάπη που ξέρετε! Ian 


On The Road συναυλία (εν κινήσει) στον Highway to Hell 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι απο μια "κινητή" συναυλία αφιέρωμα, που διοργανώθηκε για τους AC/DC, με συγκροτήματα πάνω σε φορτηγά εν κινήσει σε όλη την Canning Highway. Πάνω απο 150.000 κόσμος έδωσε το παρόν και περπάτησε δίπλα στα φορτηγά ακούγοντας τους ήχους των AC/DC.





Πηγή : www.songfacts.com

Σχόλια