Φωτογραφίες που χαράχτηκαν στη μνήμη της παγκόσμιας ιστορίας (μέρος 1ο)

Από το Tank Man στον Burning Monk, δείτε τις διάσημες φωτογραφίες που τράβηξαν την προσοχή του κόσμου και άλλαξαν την ιστορία με τρόπους που μπορούμε να νιώσουμε ακόμα και σήμερα.

Πολλές από τις πιο διάσημες φωτογραφίες της ιστορίας έχουν χαραχθεί στο μυαλό μας είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι - ακόμα κι αν δεν γνωρίζουμε τις ιστορίες πίσω από αυτές.

Πάρτε το "Tank Man", την εικονική εικόνα ενός ανθρώπου που στέκεται στη μέση του δρόμου, καθώς μια ολόκληρη σειρά δεξαμενών κατευθύνεται προς το μέρος του. Κατανοούμε τη δύναμη αυτής της εικόνας ακόμη και αν γνωρίζουμε ελάχιστα τις συνθήκες της.

Έπειτα, υπάρχει ο «Καμμένος Μοναχός», που δείχνει τον Thich Quang Duc να καίγεται στωικά, αφού αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Και πάλι, ακόμα κι αν δεν έχουμε ιδέα τι διαμαρτυρήθηκε ή δεν αναγνωρίζουμε το όνομα Thich Quang Duc, γνωρίζουμε αυτήν την εικόνα και γνωρίζουμε τη δύναμή της.

Τα μέλη της οικογένειας περνούν τον Κόσοβο πρόσφυγα Agim Shala, 2 ετών, μέσω ενός συρματοπλέγματος στα χέρια των παππούδων και των γιαγιάδων σε ένα στρατόπεδο της Αλβανίας, Μάρτιος 1999

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στο Τείχος του Βερολίνου, Νοέμβριος 1989



Τα μέλη της οικογένειας αγκαλιάζονται μετά τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο της Αλαμπάμα, Μάρτιος 2012



Ο Thích Quảng Đức αυτοπυρπολείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβέρνηση Diem του Νοτίου Βιετνάμ, Ιούνιος 1963


Ο Πρόεδρος Μπους λαμβάνει πληροφορίες για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ επισκέπτεται μια τάξη στη Φλόριντα


Ο χρυσός ολυμπιονίκης Tommie Smith και ο χάλκινος ολυμπιονίκης  John Carlos απονέμουν μαύρο χαιρετισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Πόλης του Μεξικού το 1968


Ο 78χρονος Bill Iffrig ξαπλώνει στο έδαφος μετά τον βομβαρδισμό του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 2013


Η κυβέρνηση της Βολιβίας ποζάρει με το πτώμα του επαναστάτη Τσε Γκεβάρα, 1967


Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι κρατούν τα χέρια αλληλέγγυα κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων στο Κάιρο, Ιανουάριος 2011


Η Ελίζαμπεθ Έκφορντ περπατά στο Little Rock Central High School καθώς η Χέιζελ Μπράιαν στέκεται πίσω της ουρλιάζοντας την πρώτη μέρα της φυλετικής ενσωμάτωσης. 4 Σεπτεμβρίου 1957


Ένας άντρας της Αλαμπάμα επανενώνεται με το κατοικίδιο του μετά από μια καταστροφική σειρά ανεμοστρόβιλων, Μάρτιος 2012.


Φωτογραφίες που χαράχτηκαν στη μνήμη της παγκόσμιας ιστορίας (μέρος 2ο)


Με την αγάπη που ξέρετε Ian 
Υλικό για το άρθρο βρήκα εδώ  : allthatsinteresting.com

Σχόλια