Freddie Mercury, αφιέρωμα και φωτογραφικό άλμπουμ


Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον Freddie Mercury ως κάτι άλλο εκτός από τον frontman των Queen. Και όμως, δούλεψε σε ένα αεροδρόμιο, πούλησε μεταχειρισμένα ρούχα και σπούδασε γραφιστική πολύ πριν συναντήσει τους υπόλοιπους QUEEN.

Το όνομα του Μέρκιουρι ήταν Φάροχ Μπουλσάρα. Γεννημένος στο κεντρικό αφρικανικό σουλτανάτο της Ζανζιβάρης το 1946, μεγάλωσε από γονείς Parsi που κατάγονταν από την Ινδία. Η οικογένεια έμεινε στη Ζανζιβάρη έως ότου ο Φάροχ ήταν 17 ετών. Στη συνέχεια, μετακόμισαν στο Middlesex της Αγγλίας, στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Και τότε ξεκίνησε η μεταμόρφωση του Farrokh στον Freddie.

Σύντομα, μετά την εγγραφή του στο Ealing College of Art, γνώρισε τον Roger Taylor και τον Brian May, οι οποίοι ήταν ήδη σε ένα συγκρότημα που ονομαζόταν Smile. Ο Mercury προσχώρησε και με την προσθήκη του μπασίστα John Deacon, γεννήθηκε το συγκρότημα Queen.

Η γκάμα του Mercury - τόσο σε μουσικά είδη όσο και σε φωνητικές ικανότητες - παραμένει ασυναγώνιστη μέχρι σήμερα. Με πολύ ευκολία έπιανε απο ένα μπάσο ΦΑ σε ένα σοπράνο ΦΑ, όντας και εξαιρετικός στη συγγραφή ο ίδιος έγραψε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος.

Ενώ ο Μέρκιουρι ήταν ένας εξαιρετικά εξωστρεφής ερμηνευτής, προτίμησε να κρατήσει την προσωπική του ζωή μακριά από την κοινή θέα. Έκανε σχέση με την ηθοποιό Barbara Valentin, τον DJ Kenny Everett και τον κομμωτή Jim Hutton, αλλά η «μεγαλύτερη αγάπη» του Mercury ήταν μια γυναίκα που ονομάζεται Mary Austin.

Όπως είπε για την Austin σε μια συνέντευξή του το 1985, "Όλοι οι εραστές μου με ρώτησαν γιατί δεν μπορούσαν να αντικαταστήσουν τη Μαίρη, αλλά είναι απλά αδύνατο. Η μόνη φίλη που έχω είναι η Μαίρη και δεν θέλω κανέναν άλλο. Για μένα, ήταν η σύζυγός μου. Για μένα, ήταν ένας γάμος. Πιστεύουμε ο ένας στον άλλον, αυτό μου αρκεί ».

Και όταν ο Φρέντι Μέρκιουρι πέθανε τραγικά από AIDS τον Νοέμβριο του 1991, άφησε το σπίτι του στην Austin. Της άφησε επίσης αυτό το σημείωμα: «Θα ήσουν η γυναίκα μου και έτσι κι αλλιώς θα ήταν δικό σου».

Aυτές οι φωτογραφίες του Freddie Mercury που ακολουθούν σκιαγραφούν το περίγραμμα της πολύ σύντομης ζωής του, απολαύστε τις με περιγραφή για την κάθε μια ξεχωριστά !

Με την αγάπη που ξέρετε Ian 

Σε ηλικία 17 ετών, ο Μέρκιουρι και η οικογένειά του έφυγαν από τη Ζανζιβάρη για λόγους ασφαλείας λόγω της Επανάστασης της Ζανζιβάρης του 1964.
Φωτογραφία αρχείου που ελήφθη στο Ηνωμένο Βασίλειο περίπου το 1970.
Φωτογραφία από τον Chris Walter/WireImage

Έκφραση συναισθημάτων στο πιάνο

Η κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ των Queen το 1973 αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία της ροκ

Με τον Brian May, επί σκηνής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μπόλτον του Λάνκασιρ στις 23 Αυγούστου 1969.

Εκτός από τη μουσική του, ο Freddie Mercury ξεχώριζε πάντα και για τη σκηνική του παρουσία

Ο Μέρκιουρι είχε ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων και επιρροών, συμπεριλαμβανομένου του μπαλέτου, της όπερας και του θεάτρου.

σε συναυλία το 1970 

Ο Freddie Mercury με μια σχεδόν γυμνή καλεσμένη σε ένα από τα διάσημα πάρτι των Queen.

σε συναυλία στο Παρίσι το 1979

Σε πρόβα με χορευτές μπαλέτου τον Αύγουστο του 1979

Στιγμιότυπο απο συναυλία στο Τόκιο 22/3/1976

Επί της σκηνής 1985

30 Σεπτεμβρίου 1980, συναυλία στο Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη

Σε μια συνέντευξη του 1986, ο Μέρκιουρι είπε: "Μισώ να κάνω το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και ξανά. Μου αρέσει να βλέπω τι συμβαίνει τώρα στη μουσική, τον κινηματογράφο και το θέατρο και να ενσωματώνω όλα αυτά".

Καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Freddie Mercury πραγματοποίησε περίπου 700 συναυλίες σε όλο τον κόσμο με τους Queen.

Ο Freddie Mercury με την Jane Seymour κατά τη διάρκεια του Fashion Aid. 6 Νοεμβρίου 1985.

Οι Queen ήταν το πρώτο ξένο ροκ συγκρότημα που έπαιξε ποτέ σε στάδια της Νότιας Αμερικής.

Ο Freddie Mercury αγκαλιάζεται από τον συνάδελφο μουσικό Mark O'Toole (πρώην μέλος του συγκροτήματος Frankie Goes to Hollywood) ενώ κάθεται δίπλα σε έναν άλλο μουσικό που ονομάζεται Belouis Some. 1986.

Ο Freddie Mercury λάτρευε τις γάτες.  Ενώ ήταν σε περιοδεία, συχνά τηλεφωνούσε στο σπίτι για να μάθει αν είναι καλά τα γατάκια του.

Η παράσταση των Queen στο Live Aid το 1985 ψηφίστηκε ως η καλύτερη συναυλία στην ιστορία της ροκ μουσικής.

Το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου 1991,  24 ώρες αφότου είπε στα ΜΜΕ ότι πάσχει από AIDS, ο Freddie Mercury πέθανε σε ηλικία 45 ετών.


Το άρθρο το βρήκα εδώ 

Σχόλια