Οι πιο παράξενες και όμορφες αριθμομηχανές που έφτιαξε ποτέ ανθρώπινο χέρι

 Η εικόνα που έχουμε για τις αριθμομηχανές είναι ότι πρόκειται για βαρετές, πλαστικές συσκευές. Αλλά αυτές που θα δείτε εδώ αποτελούν μηχανικά θαύματα, ενώ το σχήμα τους και η ομορφιά τους ποικίλει.

1. Η Πασκαλίνα ή Υπολογιστής του Πασκάλ, του Μπλεζ Πασκάλ, 1642. Με τη συσκευή μπορούσε κανείς να προσθέσει, αφαιρέσει, πολλαπλασιάσει και να διαιρέσει δύο αριθμούς :

*



2. Μια μηχανή κατασκευασμένη από τον Johann Helfrich Müller κάπου στα 1784:


*


3. Μια αριθμομηχανή σχεδιασμένη από τον Joseph Edmonson και κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1883 :



4. Η Mercedes-Gauss, γύρω στα 1905:


*


5. Ο Υπολογιστής Adall, ένας δίσκος με 100 "δόντια" και διάμετρο 195 χιλιοστά, που κατασκευάστηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας κατά τη δεκαετία του 1910 και του 1920:



*


6. Ένας υπολογιστής για τα κύτταρα του αίματος, κατοχυρωμένος με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1922, που κατασκευάστηκε στο Σικάγο :
*


7. Ο "Consul, ο Εκπαιδευμένος Πίθηκος", παράχθηκε στις αρχές του 1920 στο Ντέιτον του Οχάιο :

*


8. Ο Water Integrator, που έλυνε μερικώς διαφορικές εξισώσεις. Δημιουργία του Vladimir Lukyanov το 1936. Τα επίπεδα του νερού στους θαλάμους αντιπροσώπευαν αποθηκευμένους αριθμούς και ο ρυθμός της ροής μεταξύ τους αντιπροσώπευε τις μαθηματικές πράξεις :

*


9. Η πρώτη αριθμομηχανή σε στυλό διαρκείας. Ο Calcu-Pen, που κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία και έκανε το ντεμπούτο του το 1975. Είχε διακόπτες τεσσάρων κατευθύνσεων και μια οθόνη LED με 8 ψηφία:


Με την αγάπη που ξέρετε! Ian 
Το άρθρο το βρήκα εδώ : 3otiko.blogspot.com

Σχόλια