Least Concern .. μιλήσαμε μαζί, για να τους γνωρίσουμε καλύτερα !!!


Μετά το δημοσίευμα που κάναμε για το τραγούδι τους Syria (Sarajevo), είπαμε να γνωρίσουμε καλύτερα τους LEAST CONCERN. Ντύθηκα λοιπόν "Ασμοδαίος" και μίλησα με τον κιθαρίστα τους Βασίλη Δρακόπουλο στη δεύτερη κατά σειρά συνέντευξη συγκροτημάτων της στήλης μας ROCKWAZE.
Οι Least Concern παίζουν ροκ. Αλλά σίγουρα δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να δώσουν τη δική τους χροιά, τη δική τους εξήγηση σ’ έναν όρο που εξελίσσεται διαρκώς, μέσα από τα όνειρα και την έκφρασή τους, νέοι που πολεμούν για τα θέλω τους και τη μουσική τους. Δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2014. Νοιάζονται για ότι συμβαίνει γύρω τους, σε αντίθεση με την έννοια της πρώτης ανάγνωσης του ονόματός τους και αυτό φαίνεται στους στίχους τους. Στις ζωντανές τους εμφανίσεις σε κερδίζουν με τη θετική τους ενέργεια και τη δυναμικότητα τους.

  • Τι είδος μουσικής παίζετε;
Ο ήχος μας παραπέμπει σε alternative rock, με όλη την ελευθερία που έχει έτσι κι αλλιώς αυτό το είδος μουσικής, με αρκετά grunge, indie, κάπου post rock, αλλά και blues στοιχεία στον ήχο μας. Πέρα από την άμεση εικόνα που δίνει η "ταμπέλα" σε ένα μουσικό σχήμα, μας αρέσει να μπορούμε να προσαρμόζουμε τον ήχο μας σύμφωνα με τις ανάγκες της δημιουργίας μας, κινούμενοι με απόλαυση στην απειρία δυνατοτήτων του ήχου, και πάντα με σεβασμό στο έργο που παρουσιάζουμε.

Τους LEAST CONCERN θα βρείτε ...
  • Πώς προέκυψε η ιδέα για το όνομα του συγκροτήματος;
Το Least Concern είναι όρος της βιολογίας με διαβαθμίσεις ως προς το κάθε είδος και τις πιθανότητες που έχει ή όχι να εξαφανιστεί. Το είχε πετάξει ένας φίλος, ανάμεσα σε κάμποσα άλλα, σε μια ελαφριά διάθεση να μας βαφτίσει με ένα όνομα. Ενώ αυτή η καθόλου ανυπόμονη αναζήτηση ονόματος τότε από εμάς είχε κρατήσει μήνες, αυτό το "least concern" το ερωτευτήκαμε. Μας φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον, και ειρωνικό ταυτόχρονα, πως ο άνθρωπος έχει χαμηλές πιθανότητες για εξαφάνιση, εντάσσεται δηλαδή στην κατηγορία "least concern" ως "homo sapiens" , την ίδια στιγμή που είναι η κύρια πηγή κινδύνου για την εξαφάνιση πολλών ειδών ζωής επάνω στον πλανήτη. Δυστυχώς, η ειρωνία αυτή μεγαλώνει στις μέρες μας και με την συζήτηση για τα πυρηνικά. 

LEAST CONCERN - Τραγούδι "Watch me"
  • Γιατί να σας ακούσει κάποιος; 
Αν μη τι άλλο, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι πως αυτό που παρουσιάζουμε σαν έργο κάθε φορά - είτε σε ένα λάιβ, σ' έναν δίσκο ή σε μια single κυκλοφορία - είναι πηγαίο κι αυθεντικό ως προς την ανάγκη μας για δημιουργία, η οποία εκφράστηκε μια δεδομένη στιγμή. Μας αρέσουν οι αλήθειες στους ανθρώπους, ακόμα κι αν καμιά φορά δεν μας αφορούν. 

  • Πείτε μας μερικά σημαντικά στάδια της καριέρας σας.
Τα τελευταία χρόνια είχαμε την χαρά και την τιμή να έχουμε πολλές όμορφες στιγμές και συνεργασίες. Από την πρώτη θέση που πήραμε στον μουσικό διαγωνισμό του Ghost House, χρόνια πριν, ανάμεσα σε πολλές αξιόλογες μπάντες - που ήταν και η αρχή της πορείας μας. Τα επεισόδια που είναι αφιερωμένα σε εμάς από τις εκπομπές "Ες Αύριον Τα Σπουδαία" και "Volume Session" της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 αντίστοιχα. Την συμμετοχή μας στο Music Show Case στην Θεσσαλονίκη, εκπροσωπώντας ανάμεσα σε 19 άλλους καλλιτέχνες την Ελλάδα σε σημαντικούς ανθρώπους της παγκόσμια μουσικής βιομηχανίας. Το live μας στην κεντρική σκηνή του Νεστόριο το καλοκαίρι του 2019 μαζί με Planet of Zeus- Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Μωρά στην Φωτιά. Μέχρι την συνεργασία που είχαμε πρόσφατα με τους θρυλικούς Magic De Spell στο τραγούδι Φώναξε (Sarajevo) που αποδώσαμε ως Syria σε μια αγγλόφωνη διασκευή. 

  • Τα δικά σας κομμάτια συνήθως με τι έχουν σχέση; 
Με τον άνθρωπο που εμπλέκεται, με τα συναισθήματα αλλά και τις αξίες του. Ερωτεύεται, πονάει, ονειρεύεται, θυμώνει, προβληματίζεται, πασχίζει και πάσχει, αναζητά - και δεν παύει να ελπίζει την επόμενη ημέρα πως θα έχει να ζήσει μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού του μέσα από πράξεις και λάθη - προβληματισμούς κι υπερβάσεις. 
  • Αν υπήρχε η δυνατότητα να επιλέξετε, ποιο θα λέγατε ότι είναι το καλύτερο τραγούδι σας μέχρι στιγμής;
Το ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει στα αλήθεια αυτή η δυνατότητα δεν είναι τόσο ένα κλισέ όσο μια αλήθεια που έχει την τάση να επαναλαμβάνεται, όχι τυχαία, από μεγάλη μερίδα μουσικών και δημιουργών. Παρ'ολα αυτά το Watch Me ως πρώτο single, που έφερε σε πρώτη επαφή το κοινό μαζί μας, το De Sleep(Demons) και το Just a Girl που ακολούθησαν, επιβεβαίωσαν αυτή την αγάπη που λάβαμε από την πρώτη στιγμή - την οποία το Syria, αν και διασκευή, ήρθε να επιβεβαιώσει, ως αποτέλεσμα μια υπέροχης συνεργασίας, φέρνοντάς μας σε επαφή με περισσότερο κόσμο, που δεν είχε την ευκαιρία μέχρι εκείνη την στιγμή να μας γνωρίσει.

  • Πείτε μας για κάτι παράξενο που είχε γίνει σε συναυλία σας…
Πολλά παραξενα μπορούν να συμβούν αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με την ροκ στην Ελλάδα. Από το να σε καλέσουν να παίξεις μπροστά σε χιλιάδες άτομα χωρίς να προηγηθεί soundcheck, μέχρι το να μπουκάρουν τουρίστες που περνούν τυχαία έξω από το μαγαζί που παίζεις live στην Αθήνα για να ζητήσουν contact infos. Το καλύτερο μέχρι στιγμής, βέβαια, μάλλον ήταν να σου λέει άγνωστος με το που κατεβαίνεις από την σκηνή συνοικιακού ροκάδικου πώς θέλει να κάνει ντοκιμαντέρ για την μπάντα σου, την οποία έβλεπε για πρώτη φορά και συμπτωματικά, εσύ να νομίζεις ότι κάνει πλάκα, κι εν τέλει όντως να κυκλοφορεί ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ κάτι μήνες αργότερα. 

Απο την εκπομπή της ΕΡΤ «Ες αύριον τα σπουδαία»
  • Ποια είναι τα συγκροτήματα που θαυμάζετε; 
Πολλά! Radiohead, Madrugada, Muse, SOAD, κάποια ελάχιστα από αυτά.
  • Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Συναυλίες, τώρα που μπορούμε και μας έλειψαν την περίοδο του covid, αλλά και έναν 2ο δίσκο, για την πορεία του οποίου θα ενημερώσουμε σύντομα.

Βασίλη σε ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία μας, κλείνω δηλώνοντας οτι έχετε εισέλθει δυναμικά και για τα καλά, στα playlist μου!!!!
Με την αγάπη που ξέρετε! Ian 

Σχόλια