Νεόγηρας, ένα μυθιστόρημα της Ζωής Συμεωνίδη (ο πρόλογος του βιβλίου)


Δύο λόγια για το μυθιστόρημα ...

O νεόγηρας είναι ένα μυθιστόρημα, στο οποίο η Κοραλία, μια σκηνοθέτης απο την Καβάλα έχει διαγνωστεί με αλζχάιμερ και είναι μόλις 40 ετών!  και προσπαθεί να ξαναμάθει για την ζωή της που όμως τις έχει πολλές εκπλήξεις, το μυθιστόρημα θίγει επίσης την κακοποίηση των γυναικών!

Πρόλογος :

Δεν ξέρω πια τι μου συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, έχω αρχίσει και ξεχνάω συνέχεια...
ξεχνάω ονόματα, ξεχνάω πράγματα μα αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ είναι ότι έχω αρχίσει και ξεχνάω την δουλειά που κάνω...να δεις πως την λένε... σκηνογράφος? σκηνή σκέτο? ΜΠΑ! Θυμήθηκα! σκηνοθέτης! 
Αχ δεν ξέρω γιατί μου συμβαίνει αυτό και είμαι σχετικά νέα...ούτε καν 40. Σήμερα το πρωί με πηρέ η κόρη μου Ευανθία να μου πει ότι με θέλαν στο σχολείο και ούτε που ήξερα που ήταν και ακόμα έχω αρχίσει να ξεχνώ και την ιδιά! 
Το χειρότερο ήταν χτες με τον μεγάλο μου γιο , τον Ευάγγελο. Φέτος άρχισε να σπουδάζει μουσική και θα ερχόταν σπίτι να μιλήσουμε για τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες, μα όταν ήρθε στο σπίτι όλα πήγαν στραβά.... αφού τον έδιωξα από το σπίτι νομίζοντας πως ήταν κλέφτης... έχει δυο μέρες να φανεί.... αχ θεέ μου τι έχω πάθει... άραγε θα καταφέρω να βρω φως στο σκοτάδι του μυαλού μου? 
Όταν ήρθε η κόρη μου σπίτι άρχισε τις φωνές πως όλα αυτά τα έκανα για προσοχή και αλλά τέτοια ξινά. Νιώθω πως η μητρική μου – ο εγκέφαλος δηλαδή- μου σβήνει κάθε μέρα τα πιο σημαντικά αρχεία της ζωής μου. 
Ο άντρας μου δεν έχει έρθει καθόλου στο σπίτι, πίστευα πως αυτός θα μπορούσε να βοηθήσει να βάλω τις σκέψεις μου σε μια σειρά…αλλά ατύχησα δυστυχώς.

Zoe Szymon : τέχνη μέσα στην ζωή!


Σχόλια