"Μέχρι να γίνεις ο βασιλιάς των ηλιθίων" ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην Ελληνική Punk σκηνή απο την δεκαετία του '80

Η πανκ μουσική και ιδεολογία είναι ζωντανές; Μπορούν να επιβιώσουν και να εξελιχθούν σε μια χώρα όπως η δικιά μας; Περισσότερα από σαράντα χρόνια έχουν περάσει από την στιγμή που ένα ανατρεπτικό μουσικό κίνημα έφτασε στην Ελλάδα γεμάτο αστική οργή, παραμάνες, καρφιά και μαλλιά που με μια χούφτα ζελέ κατέρριπταν τους νόμους της βαρύτητας.

Πρόκειται για ένα μουσικό είδος που έχει μεγάλο κοινό στην χώρα μας, έχει φανατικούς λάτρεις, αλλά και εχθρούς.

Το ντοκιμαντέρ «Μέχρι να Γίνεις ο Βασιλιάς των Ηλιθίων» του σκηνοθέτη Στέργιου Βαφειάδη ζουμάρει στην διαδρομή του πανκ στη χώρα μας, ξεκινώντας από τα παρθενικά του βήματα τη δεκαετία του ‘80. Με τη συμμετοχή μελών συγκροτημάτων που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην ελληνική πανκ σκηνή.

Στη ταινία, παρελαύνουν punk μπάντες που έγραψαν ιστορία στο χώρο όπως: Αντίδραση, Αδιέξοδο, Panx Romana, Stress, Παρθενογένεσις, Όρα Μηδέν, Ex Humans, ΑΝΤΙ, Deus Ex Machina, Ξεχασμένη Προφητεία, Ομίχλη, Αρνητική Στάση, Κοινωνικά Απόβλητα, Newjack, NoMind, Despite Everything, Lunatix, Κοινωνική Αποσύνθεση, Broken Glasses, Ναυτία και άλλοι εμφανίζονται στην ταινία, μιλώντας για την ελληνική βερσιόν του αντισυμβατικού μουσικού ρεύματος.

Απολαύστε το .... Με την αγάπη που ξέρετε! Ian 


Film Direction : S. Vafeiadis - M. Dalanikas
Produced : Stefi Productions
Assistant Producers : V. Rafael - N. Karkoulias
Direction of photography : N. Psarras
Editing : M. Dalanikas
Color Correction : D. Mantzakis.
Sound Recording / Mixing : G. Monastiriotis
Subtitles : Leda Tsekoura
Synch : Elena Argirou.
*
πηγή:exostis.gr

Σχόλια