Το ερώτημα της ημέρας!!! Γιατί οι Ολυμπιονίκες δαγκώνουν τα μετάλλια τους στις φωτογραφίες;


Αποδεικνύεται ότι μπορεί να οφείλεται στο ότι ακολουθούν εντολές - συγκεκριμένα, του φωτογράφου. Όταν οι Ολυμπιονίκες ποζάρουν για μια εικόνα νίκης, μια θάλασσα από φωτορεπόρτερ φεύγει και ζητά από τους αθλητές να κάνουν κάτι εκτός από το να σταθούν εκεί και να χαμογελάσουν. Χωρίς άλλα πρακτικά στηρίγματα, οι νικητές έχουν πάρει τη συνήθεια να τσιμπολογούν το μετάλλιό τους για να ικανοποιήσουν τη φωτογραφική φρενίτιδα.

Αν αναρωτιέστε αν κάποιος έχει σκίσει ένα δόντι κάνοντας αυτό, η απάντηση είναι: φυσικά. Το 2010, ο Γερμανός παίκτης David Moeller έσπασε τη γωνία του δοντιού του και χτύπησε το ασημένιο μετάλλιο του. (Καλά που η μητέρα του είναι οδοντίατρος.)

Φυσικά, το δάγκωμα σε χρυσό ήταν ένας τρόπος για να πει κανείς αν ήταν γνήσιος (το πραγματικό θα δείξει ελαφρά σημάδια δαγκώματος). Αλλά οι περισσότεροι Ολυμπιονίκες πιθανότατα γνωρίζουν ήδη ότι το χρυσό τους μετάλλιο αποτελείται κυρίως από ασήμι και χαλκό. Αν ήταν πραγματικά συμπαγής χρυσός, τα έπαθλα θα κόστιζε στη ΔΟΕ περίπου 17 εκατομμύρια δολάρια.

Με την αγάπη που ξέρετε! Ian 

Το άρθρο το βρήκα εδώ: mentalfloss.com

Σχόλια