Συσκευή "διευκόλυνσης" τοκετού απο το 1963 ..... ευρεσιτεχνία ή όχι ?


Τον Ιανουάριο του 1963, οι σύζυγοι George και Charlotte Blonsky υπέβαλαν αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια επαναστατική εφεύρεση. 

Ο George, μηχανικός ορυχείων, δεν ήταν ο ίδιος πατέρας, αλλά αγαπούσε τα παιδιά και προφανώς ήθελε να «διευκολύνει» τη διάδοση του «είδους».  Για το σκοπό αυτό, οι Blonsky πρότειναν τη «Συσκευή για τη διευκόλυνση της γέννησης ενός παιδιού με φυγόκεντρο δύναμη» και τους χορηγήθηκε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ #3.216.423. 

Η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας περιέγραψε τον σκοπό και τη λειτουργία της συσκευής ως εξής:

Είναι γνωστό ότι λόγω των φυσικών ανατομικών συνθηκών, το έμβρυο χρειάζεται την εφαρμογή σημαντικής προωθητικής δύναμης για να μπορέσει να σπρώξει στην άκρη τα συσταλτικά τοιχώματα του κόλπου, να ξεπεράσει την τριβή της μήτρας και της κολπικής επιφάνειας και να εξουδετερώσει την ατμοσφαιρική πίεση που αντιτίθεται στην ανάδυση του παιδιού. Στην περίπτωση μιας γυναίκας που έχει πλήρως ανεπτυγμένο μυϊκό σύστημα ασχέτως σωματικής καταπόνησης,  καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως συμβαίνει με όλους τους πιο πρωτόγονους λαούς, η φύση παρέχει τη δύναμη για έναν φυσιολογικό και γρήγορο τοκετό. Αυτό δεν συμβαίνει, ωστόσο, με τις πιο πολιτισμένες Γυναίκες που συχνά δεν έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τους μύες που χρειάζονται για αυτό.

Είναι ο πρωταρχικός σκοπός της παρούσας εφεύρεσης να παράσχει μια συσκευή που θα βοηθά την γυναίκα δημιουργώντας μια ήπια, ομοιόμορφα κατανεμημένη, σωστά κατευθυνόμενη, ελεγχόμενη από ακρίβεια δύναμη, η οποία δρα από κοινού και συμπληρώνει τις δικές της προσπάθειες.

Σύμφωνα με την εφεύρεση, παρέχεται περιστρεφόμενη συσκευή ικανή να υποβάλλει τη μητέρα και το έμβρυο σε μια φυγόκεντρη δύναμη που στοχεύει να βοηθήσει και να συμπληρώσει τις προσπάθειες της μητέρας. Με τον τρόπο αυτό θα γινόταν ταχύτερη και ευκολότερη η διαδικασία του τοκετού.

Παρά την καινοτομία αυτής της προσέγγισης, στην αίτηση τους για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, οι Blonsky δεν κατάφεραν να ωθήσουν τη δημιουργία τους στον κόσμο.

Με την αγάπη που ξέρετε! Ian 

Πηγή: damninteresting.com

Πηγή: inventricity.com

Διαβάστε παρόμοια άρθρα εδώ

Σχόλια