Το πιο όμορφο μωρό των Αρίων .. και η ειρωνεία πίσω απο αυτή την ιστορία


Το 1935, το Sonne ins Haus (Ο ήλιος στο σπίτι) ήταν ένα από τα λίγα περιοδικά που επιτρέπεται να κυκλοφορούν στη ναζιστική Γερμανία. Το εικονογραφημένο περιοδικό ήταν σε μεγάλο βαθμό αφιερωμένο στη δημοσίευση φωτογραφιών γερμανικών οικογενειών, συμπεριλαμβανομένου ενός τεύχους του οποίου το εξώφυλλο περιείχε «το πιο όμορφο μωρό των Αρίων», μια φωτογραφία που αντιπροσώπευε το ναζιστικό ιδανικό για τα επόμενα χρόνια.

Το πρόβλημα ήταν ότι το εικονιζόμενο μωρό ήταν η Hessy Levinsons, παιδί Εβραίων γονέων. Οι Λέβινσον είχαν προσλάβει έναν φωτογράφο για να τραβήξει φωτογραφίες του μωρού τους το 1934 και οι Ναζί αξιωματούχοι είχαν ζητήσει στη συνέχεια από πολλούς από τους φωτογράφους της χώρας να υποβάλουν τις δέκα καλύτερες φωτογραφίες του μωρού τους. Επέλεξαν τη φωτογραφία της Hessy για να γίνει το παιδί της αφίσας των Ναζί, αγνοώντας ότι το παιδί δεν ταίριαζε καθόλου με τον ορισμό του «Άριου». Όταν οι γονείς της Hessy συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί, σιώπησαν από φόβο αντεκδίκησης και η αλήθεια δεν δόθηκε στη δημοσιότητα παρά μόνο χρόνια μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Φοβούμενη ότι οι Ναζί θα ανακαλύψουν ότι η οικογένειά τους ήταν Εβραία , η μητέρα της Hessy ενημέρωσε τον φωτογράφο ότι ήταν Εβραίοι. Η φωτογράφος είπε στη μητέρα της, Pauline, ότι ήξερε ότι ήταν Εβραίοι και σκόπιμα την έστειλε στον διαγωνισμό επειδή «ήθελε να γελοιοποιήσει τους ναζί». Τον Ιούλιο του 2014 η Hessy είπε στη γερμανόφωνη εφημερίδα Bild ότι «μπορώ να γελάσω με αυτό τώρα, αλλά αν οι Ναζί ήξεραν ποιά πραγματικά ήμουν, δεν θα ζούσα»

Απο το 1938 η Hessy και η οικογένεια της έφυγαν απο την Γερμανία και πήγαν στην Αμερική όπου και έκανε ακαδημαϊκή καριέρα στην επιστήμη της χημείας.

Η Hessy Levinson κρατώντας το εξώφυλλο του περιοδικού των ναζί

Η Hessy Levinsons σπούδασε χημεία στο Γυμνάσιο Julia Richman στη Νέα Υόρκη, και ειδικεύτηκε στη χημεία στο Barnard College , αποφοίτησε το 1955. Ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη χημεία στο Πανεπιστήμιο Columbia γνώρισε τον σύζυγό της, καθηγητή μαθηματικών Ερλ Ταφτ . Αυτή και ο σύζυγός της εντάχθηκαν στη σχολή στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς , αλλά άφησε τον ακαδημαϊκό χώρο για να μεγαλώσει μια οικογένεια, δουλεύοντας αργότερα στις εξετάσεις AP Chemistry για την Υπηρεσία Εκπαιδευτικών Δοκιμών . Μετά από 30 χρόνια στο Educational Testing Service, επέστρεψε στη Νέα Υόρκη ως καθηγήτρια χημείας στο Πανεπιστήμιο St. John's το 2000. Η έρευνά της σε αυτήν την μεταγενέστερη περίοδο της ζωής επικεντρώθηκε στη βιωσιμότητα του νερού . Αποσύρθηκε το 2016.

Με την αγάπη που ξέρετε! Ian

Πηγή: damninteresting.com

Πηγή: en.wikipedia.org

Σχόλια